Hva er et dataparty?

Oversiktsbilde over alle deltagere med datamaskiner. VisionLAN 2018.
Oversiktsbilde over alle deltagere med datamaskiner

Andre navn på dataparty kan være Datatreff, LAN-party, LAN og «linking».

Dataparty er et begrep som ofte brukes på treff som samler ungdom til ulike aktiviteter, fra spilling til deltakelse i kreative eller spillbaserte konkurranser, sosialt samvær, konserter, sceneshow og mer. Mange betegner dataparty som en krysning av demoparty og LAN-party.

Du kan lese mer om dataparty, navn og historie på Wikipedia her.

Les også:

Hva gjør man på et dataparty?

Dette varierer sterkt. Enkelte dataparty satser kun på spilling/turneringer, mens andre satser på en blanding med andre aktiviteter.

Vi i VisionLAN er blant sistnevnte. Vårt mål er å lage en opplevelsesrik helg, både for de som spiller, bruker data til andre ting eller ikke har med datamaskin i det hele tatt.

Vi jobber kontinuerlig med å finne aktiviteter som passer alle. Vi har tidligere hatt aktiviteter som volleyball, stol-leken, drikke-konkurranse og mer. Andre dataparty har hatt alt fra reklamestander og aktiviteter som yoghurt-spise-konkurranse, laptop-kasting, osv…

På VisionLAN 2016 har vi tatt med konkurranse i Pokemon GO, for å nå de som ikke spiller de mest tekniske spillene.

For at deltagere skal trekke seg litt bort fra skjermen vil vi også sette opp en «avslappingskrok» hvor man kan lese blader, brettspill, være sosial, osv..

Vi har også ønske om / jobber med:

  • Retro-spill på TV (Gode gamle Nintendo eller lignende)
  • Vise filmer/serier på storskjerm
  • Sette opp demo PC-er hvor man kan prøve spill
  • Tilgang til terapibadet for bading
  • osv…

Hvem passer dataparty for?

Alder

Dataparty passer for alle aldersgrupper og de fleste dataparty har ingen aldersgrense.

Men man må kunne ta vare på seg selv over flere dager, som huske å spise, sove, vaske seg, osv… Samt at enkelte spill kan inneholde litt voldelige scener. Derfor er det en generell anbefaling at man ikke bør delta alene dersom man er under 13 år.

På tidligere VisionLAN kan de under 13 år delta dersom de er med en stor gruppe av eldre deltagere, foreldre, store-søsken eller lignende. Aldersgrense på aktuelle arrangement vil alltid være oppgitt på Informasjonsside.

Gutter / Jenter ?

De siste 10 årene har antall jenter økt betraktelig på dataparty, mange av de spiller spill, mens andre er der for å være sosial.

Video

Her er en Video fra en av våre tidligere arrangement: