Om oss

Organisasjonsnummer: 917471444
Type: Lag/forening

Skal du reklamere for VisionLAN eller lignende, kan du finne grafikk her.

VisionLAN er et dataparty lokalisert i Rissa kommune. Datapartyet er rus- og alkoholfritt, basert på nullbudsjett og settes opp på dugnad, dvs. at all inntekt fra billetter og salg (som ikke går med i generell drift) skal gå tilbake til deltagerne i form av premier eller lignende.

Vårt mål er data-relatert morro, med ungdom som målgruppe – både innen gaming og faglig innhold. VisionLAN har ingen øvrig aldersgrense og vi har også hatt voksne deltagere, men gjennomsnittsalderen ligger vel rundt 17-18 år et sted.

I 2008 var VisionLAN Fosens største dataparty med ca. 200 deltagere. I dag har har man også BitHack på Ørland, som er tilsvarende like stor.

HISTORIE

I 1999 started flere av oss (2-4 personer) å besøke hverandre med datamaskinene, som vi koblet sammen i et nettverk. Dette ble større for hvert år og i 2002 lånte vi større private lokaler hvor vi var opptil 20 personer.

Senere ble det leid flere forskjellige lokaler rundt om Stadsbygd/Rissa:

  • 2004 (Januar): Forsamlingshuset ved Rørvika under navnet LanZer0
  • 2004 (April): Åsly Gymsal, Rissa – under navnet LanZer0
  • 2005 (Mai): Stadsbygd Gymsal, Rissa. Første arrangement under navnet VisionLAN.
  • 2006 (Mars): Stadsbygd Samfunnshus, Rissa. 108 deltagere.
  • 2008 (Mars): Rissahallen, Rissa.

VisionLAN har aldri vært en fast organisasjon (før nå i 2016) og har hovedsaklig blitt arrangert av nære venner med lideskap for data. Hvert arrangement har vært basert på et nullbudsjett, hvor alt overskudd har gått tilbake til deltagere i form av premier.

HVA SKJEDDE MELLOM 2008 OG 2016?

Etter 2008 var det stor interesse for et nytt dataparty. Vi ønsket å fokusere på nærmiljøet og dermed var Rissahallen eneste lokale som var stort nok til å holde antall interesserte.

I 2008 fikk vi sponset en ADSL nettlinje på mellom 10-15 mbit fra NextGentTel, noe som var i det minste laget. Vi forsøkte å få Rissahallen til å legge inn fiber, uten noe positivt svar fra styret.

Da det meste begynte å kreve Internett og behovet for båndbredde bare økte, så vi mørkt på å arrangere et nytt dataparty uten kraftig nok Internett-linje – helt frem til at Rissahallen fikk innlagt fiber nå i 2016.