Spørsmål og svar

Lurer du på noe du ikke finner svar på?

Kontakt oss på kontakt@visionlan.no eller via vår Facebook-side.

Les gjerne regler for arrangementet også.

Når blir billetten min godkjent?

Har du bestilt billett og valgt faktura? Da kan det ta opptil 3 dager før din billett blir godkjent. Vi forsøker å logge på så ofte vi kan, minst 1 gang hver 3. dag. Vipps går noe fortere enn nettbank-overføring. På nettbank må vi gjerne vente 1-2 dager etter overføringen har kommet inn, før vi får inn melding på hvilken deltager det gjelder.

Har man det travelt, så oppfordrer vi til å betale med kort – da billetten blir automatisk godkjent.

Det er kun fåtall i crew som har mulighet til å logge på nettbank, Vipps og lignende. Påloggingen er tungvint med Bank ID, og man blir kastet ut etter 5 minutter med inaktivitet.

Hvor stor bordplass får jeg?

Dersom vi får skaffet nok bord, vil du få et helt bord på B:120 H:80.

Trenger jeg PC for å delta?

Både ja og nei. Du får det meste ut av arrangementet ved å ta med deg en PC, men du kan også komme som «besøkende». Vi vil forsøke å sette opp et par PC-er, spillkonsoller, osv., for både deltagere og besøkende.

Du kan også ta med deg en TV og Xbox, PS, Nintendo, osv…

Kan jeg bruke bærbar PC, eller må jeg ha stasjonær?

Som deltager får du bordplass, den kan du bruke til bærbar PC, stasjonær, iPad, XBOX, PS, eller hva du enn måtte ønske.

Kan jeg ta med Xbox/Playstation?

Du får selvsagt lov til å ta med deg begge deler, men i utgangspunktet er det ikke beregnet nok strøm på rad/plass til at du kan ha PC og spillkonsoll på samtidig.

Kan jeg ta med høyttalere?

Ja, men oppfordres ikke. Det vil ikke tillattes høy musikk eller lignende under konkurransene. VisionLAN kommer til å spille musikk av og til.

Hvor mange strømuttak får jeg?

Det blir lagt opp til 2 uttak pr. deltager, 1A (ca. 220 til 300 W).

Det blir ikke lov å tilkoble egen strømforgrener. Dersom du har behov for mer, så kan du kontakte crew for å gjøre en avtale. Dette er nødvendig for å sørge for at ingen sikringer skal gå 🙂

Min PC bruker mer enn 300W?

Mest sannynlig ikke. På denne nettsiden kan du finne oversikt over PC oppsett og hvor mye Watt de bruker. Vanlig gamer PC med i7, 16 GB minne og GTX 980 Ti bruker ca. 300W ved gaming og 425W ved full fremprovosert load. At du har f.eks. 600W strømforsyning betyr bare at datamaskinen har mulighet til å takle peaks på 600W.

1A (ca. 220 til 300W) begrensningen er standard for de fleste LAN (inkl. The Gathering). Den gjelder om strømmen deles likt på alle deltagere på en hel rad. Dvs. at sikringen går dersom ALLE på rad-en klarer å bruke mer enn totalen på samme tid, noe som er svært usannsynlig.

Kan jeg ta med kjøleskap, mikro eller andre nyttige/morsomme ting?

Nei, av samme grunn som over vil vi ikke tillate andre ting enn hovedsaklig data. Men du har lov til å kontakte oss for å spørre 🙂

Vi vil vurdere å sette opp mikro og fryser for kjøleelement – gi oss en melding om du synes det høres ut som en god plan.

Kan jeg bli med i Crew?

Ja, du kan levere en søknad. Vi vil lenke til søknadsskjema når dette er klart. Sjekk gjerne litt rundt og i menyen – ta kontakt om du er ivrig og ikke finner skjema 🙂

Må alle deltagere ha egen VisionLAN bruker?

Ja!

Du kan kjøpe billett til andre, men da må de du kjøper billett til opprette en egen bruker og du må overføre billetten til de. Du vil fortsatt ha eierskap på billetten og ha rettigheter til å velge plass for de billettene du har.

Se video på hvordan du overfører billetten her: https://www.youtube.com/watch?v=7LBCE7vO670 (gammel video)

Hvor kan jeg finne folk å spille med?

Så langt anbefaler vi å spørre i Discord-kanelen vår https://discord.gg/sWQngs7. Vi vil forsøke å være behjelpelig når LAN-et starter, med å sette sammen lag for de som ikke har.

Har vi utlåns PC-er?

Nei. Vi forsøker å sette opp et par pc-er for besøkende om vi har mulighet, men vi har dessverre ikke dedikerte PC-er for utlån som kan benyttes av deltagere.

Når starter CS turneringen?

Se «Game» under menyen og velg «Counter Strike». Står det ikke der, vil det komme når det er klart. Eget tidsskjema kan legges under turneringsside også, denne vil det i såfall bli lenket til.

Må jeg velge plass før LAN-et starter?

Vi anbefaler dette for å få best mulig plass. Du kan selv bytte plass så mange ganger du vil frem til start, så lenge det er ledig der du ønsker å sitte.

Se video på hvordan velge plass her: https://www.youtube.com/watch?v=yiCQYqIc0aU (gammel video)

Må jeg skrive ut billetten?

Du kan, men holder med å vise den frem på mobiltelefon. Vi skanner bare strekkoden.