Foreldre og foresatte

SAMTYKKESKJEMA

Samtykkeskjema fylles ut av foreldre/foresatte med deltagere under 15 år. For å fylle ut skjema, må man logge inn med ID-porten. Dette fungerer som en bekreftelse/tillatelse for at ditt barn kan delta på dataparty, samt at vi har kontaktinformasjon dersom det skulle oppstå en situasjon.

Klikk her for å åpne skjema: https://www.indrefosen.kommune.no/sd/skjema/IFK150/VisionLAN_Foreldresamtykke


Hva er et dataparty?

Et dataparty (også kalt LAN) er et sted hvor deltagere tar med seg sine egne datamaskiner (stasjonær, bærbar eller tv/spillkonsoll) og kobler de sammen i et nettverk. På den måten kan de spille og dele informasjon med hverandre. I motsetning til Internett kan de møte hverandre på et dataparty. De fleste reiser sjeldent hjem fra et LAN uten å ha lært noe.

Les mer om hva et dataparty er her

VisionLAN og våre mål

Vi har arrangert dataparty siden starten av 2000-tallet, og har enda ikke opplevd noen problemer.

Våre mål er å skape en trygg og underholdende helg for ungdom, med fokus på både dataspill, samt konkurranser og aktivitet utenfor dataverden.

VisionLAN er et rus- og alkoholfritt arrangement, som settes opp av frivillige. Hver arrangement baseres på et nullbudsjett. Arrangementet er tilpasset ungdom fra 13 år og oppover.

Hvor kan jeg finne informasjon?

Sjekk vår info-side.

Billetter (hvordan kjøpe)

  1. La ditt barn registrere egen VisionLAN-bruker. IKKE registrer deg egen bruker for å kjøpe billett til ditt barn (1)!
  2. Ditt barn kan da logge inn og bestille billett selv.
  3. Velger du Faktura (Bankoverføring/Vipps) som betaling, får man en e-post med betalingsinformasjon som de kan vise frem til deg.
  4. Når du da betaler, skriv ned navnet på ditt barn i kommentar/meldingsfeltet.
  5. Faktura (Bankoverføring/Vipps) krever at vi manuelt godkjenner betaling opp mot billett. Dette kan ta noen dager – avhengig av hvor fort betalingen blir overført og hvor ofte vi har mulighet til å sjekke.

Les også om aldersgrenser nedenfor. Vi har tidligere nektet barn inngang for at de har vært for ung. Husk at vi i utgangspunktet ikke kan refundere billetter når det er, da vi har leverandører og premier som må dekkes inn.

1) Vi har tidligere hatt mye rot med at foreldre registrerer bruker for å kjøpe billetter. Det går som regel fint, da billetter kan overføres til annen bruker og man kan endre navn på profilen, men dette skaper alltid ekstra spørsmål, administrasjon og man vil få relaterte varsler på SMS/E-post som ikke er .

Aldersgrense

Vi har ingen aldersgrense, men:

1. Vi vil kreve samtykke fra foreldre på deltagere under 15 år. Lenke til samtykkeskjema vil legges på toppen av denne siden når det er klart.

2. Er man under 13 år vil vi kreve at man er sammen med noen eldre, enten en gruppe, storesøsken, foreldre eller lignende. Bare ta kontakt dersom du er usikker.

Man må kunne ta ansvar for seg selv over flere dager på et dataparty, som å huske og spise, drikke, vaske seg osv… Er man veldig aktiv i et spill, er det veldig lett at man glemmer å spise mat og/eller drikke veske. Vi ønsker å passe på våre deltagere så godt vi kan, men vi har dessverre ikke ressurser til å sørge for at deltagere får i seg mat og drikke, om de oppholder seg i hallen eller lignende – så derfor krav om samtykke fra foreldre.

I tillegg har noen av spillene som det konkurreres i aldersgrenser. Da alle aldersgrenser på spill i Norge er veiledende og ikke lovpålagt, kommer vi ikke til å følge opp hvem som spiller hvilke spill.

Les gjerne Kan spill være skadelig?

Mobbing og språkbruk

I følge norsk lovgivning er mobbing ulovlig, noe vi også vil ha stor fokus på. Samt språkbruk som ikke hører hjemme. VisionLAN skal være en trygg og inkluderende plass.

Hvor kan man sove? Garderober, dusj?

Man kan ta med seg luftmadrass og sove på avsatte områder inne i hallen.

Sjekk vår info-side for oppdatert informasjon.

Det vil være tilgang til både dusj og garderober i hallen.

Vakter

Det vil være dedikerte myndige vakter under hele arrangementet (dag og natt). Samt at de fleste av oss som arrangerer vil uansett være tilstede under hele arrangementet.

Skulle du ha behov for å kontakte oss under arrangementet, så vil du finne kontaktinformasjon på vår vaktliste.

Vaktene sin oppgave er å sørge for at arrangementet går rolig for seg og at alle reglene blir fulgt.

Bilder og kameraovervåkning

Et dataparty har stor fokus på digital underholdning, dette betyr også at det vil bli tatt bilder/video som publiseres på Internett (F.eks.: Nettsiden og facebook), samt at vi ønsker å streame* datapartyet på Internett.

* Stream kan oversettes som en TV-sending over Internett. Eksempelvis «Live-sending» via YouTube eller Twitch.

Med å delta på VisionLAN kan det være en fare for at bilde eller video av deltagerne blir publisert på Internett som man samtykker i ved å delta. Vi vil likevel ha stor fokus og respekt for personvern, som å unngå bilder/video som kan ha negativ innvirkning på deltagere. Vårt mål er å vise frem arrangementet og situasjoner (konkurranser, aktiviteter…) og ikke personer.

Mattilbud

Vi forsøker hvert år å sette opp kiosk på vårt arrangement, men ønsker å sette bort dette til lag/forening. Se info-siden og nyheter for oppdatering på kiosk.

Vi bruker også å sette opp ting som mikrobølgeovn, vannkoker, toastjern og lignende, slik at deltagere har mulighet til å lage egen enkel mat.

Send gjerne med en kjølebag og noe ferdigsmurt. Det er billig og kan være både godt og sunt. Det kan også brukes som en nødløsning dersom man glemmer å spise på dagtid og kiosk/butikk er stengt på kveld.

Butikker og spiseplasser i nærheten

Rema 1000 finnes 200 meter nedenfor hallen. Veien dit er lite trafikkert og det finnes gangfelt hele veien ned. Butikken er åpen frem til 23:00 på fredager og 21:00 på lørdager.

Coop Extra finnes 350 meter unn, men her må man krysse RV718, som kan være litt mer utrygt – avhengig av alder på barn. Den er ikke spesielt trafikkert i helger, har 40-sone, fartsdumper og fotgjengerovergang.

Det er 4-5 spiseplasser i Rissa sentrum pr. dags dato. Nærmeste spiseplasser er bensinstasjon YX (pizza, hamburger, pølse, baguetter, wraps…) og Napoli. Begge disse slipper man å krysse RV718. Så har man Nordheim café (hamburger, kebab, osv…) på samme senter som Coop Extra.

Energidrikke?

Vi har ikke noe forbud om energidrikke, men har valgt å ikke selge dette i vår egen kiosk.

Hva skjer dersom utstyr forsvinner eller blir ødelagt?

VisionLAN kan desverre ikke ta ansvar for deltagernes utstyr, annet enn at vi vil ha stor fokus på vakthold. Vi har rutiner på å sjekke opp dersom utstyr skal bringes ut av hallen før arrangementets slutt. Vi har aldri hatt problemer med tyveri eller hærverk, men vi anbefaler likevel at verdigjenstander ikke blir liggende fremme uten tilsyn.

Det kan også være en idé å sjekke om egne forsikringer kan dekke skade og tyveri.

Spesielle behov

Vi er veldig fleksible når det kommer til å finne løsninger for de som har spesielle behov. Hele arrangementet er lett tilgjengelig for deltakere med handicap, og vi strekker oss langt for å tilrettelegge for deres behov.